93-408-76-25

Pares i mares, aquí teniu tota la informació sobre les darreres notificacions i circulars.

 • AGRAIMENTS

  AGRAIMENTS A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA.
  Avui, 12 de març, fa un any d’un fet sense precedents. Avui fa un any que ens van tancar les escoles a tota Catalunya.
  Al migdia, ja sortia als mitjans de comunicació el tancament imminent, però al centre no teníem cap comunicació oficial. Passades les hores, i abans que acabés la jornada lectiva de la tarda, ens arribava un correu de Direcció General d’Educació , on ens feien saber que la situació a nivell sanitari havia arribat a uns límits preocupants i, per tal de controlar el contagi i la transmissió del virus, es veien obligats a tancar les escoles.
  Aquell dijous, vam haver de recollir a corre- cuita, ens vam acomiadar dels alumnes, “per dues setmanes….”. Imagineu, aquesta era la idea inicial, la qual es va transformar en quatre mesos i mig, ja que no les vam poder obrir fins al mes de juny.
  Al llarg d’aquests mesos, ens vam haver de buscar entreteniments diversos: fèiem pastissos, esport, jugàvem, rèiem, però també ploràvem….. van ser dies i mesos molt difícils pels quals, ningú ens havia preparat i pels quals tampoc hi veiem un final proper. La sensació d’incertesa creixia per moments.
  A l’escola, des de casa, intentàvem donar-vos la poca informació que anàvem rebent a comptagotes. Van haver setmanes que anàvem a correu diari i fins i tot, dos.
  Al principi, tot ens sonava molt llunyà, però els dies anaven passant i tothom teníem alguna persona propera ingressada per la Covid i, en el pitjor dels casos, alguna persona que havia marxat per sempre.
  Molts de nosaltres, vàrem tenir la sort de poder teletreballar, altres van perdre la seva feina i d’altres, herois i heroïnes dels serveis assistencials, que es disposaven dia a dia a ocupar els seus llocs de treball per tal que la vida continués en una ciutat fantasma.
  Durant aquest període de tancament, les/els docents ens vam haver de reinventar: classes online, reunions per videoconferència a dojo. Les educadores de la llar muntaven vídeos casolans, per tal que els peques no perdessin el contacte visual… molts i molts esforços… i les famílies? Què dir de les famílies? Les mares, els pares,les/ els germans/-es grans… vau haver de fer de mestres, de professors i professores de secundària. Participàveu en les vídeo trucades, en les classes on line, ens vam haver de familiaritzar d’un dia per l’altre amb entorns que ens sonaven estranys com:
  zoom, Edmodo, Clasroom, Meet … a banda d’haver de teletreballar o, en cas del serveis essencials, treballar fora de casa i fer trencaclosques, per tal de poder deixar les/ els fills/-es a casa, amb alguna persona acompanyant…..
  Un any després, seguim amb la mateixa sensació d’angoixa però amb les mateixes ganes de treballar i amb l’esperança de recuperar la nostra vida anterior.
  De tot s’aprèn en aquesta vida i aquesta situació ens ha ensenyat moltes coses. Però la més important és quan vam trobar a faltar les rialles, els
  plors i les carones dels infants i dels adolescents, que són el nostre motor i la nostra raó de ser com a escola.
  El que sí que ens ha quedat, és un gran missatge per als nostres alumnes, grans i petits, que han estat uns veritables campions que s’han adaptat millor que ningú a les noves circumstàncies…… Mascaretes, gel a dojo, PCR’S, confinaments……. Gràcies a les mares, pares, avis i àvies, germans i germanes……. famílies de L’ESCOLA ALOMA en general per la vostra comprensió i suport. Gràcies a l’equip docent que formeu part de l’escola, pel vostre esforç i dedicació, extra.
  Sempre al vostre costat, a les bones i a les no tan bones….
  Gràcies per ser-hi, per compartir i per aconseguir aquesta unió, FAMÍLIA/ESCOLA.
  JUNTS SOM MÉS FORTS!!!!!

  This slideshow requires JavaScript.

 • Aprenem a plantar

  Els alumnes de P5 han realitzat un projecte amb anglès sobre la importància del medi ambient i de com cal cuidar el nostre planeta. Han realitzat activitats dinàmiques i han aprés a plantar i cuidar a una planta que pròximament portaran a casa. També hem treballat el reciclatge dins del mateix projecte. Com escola verda treballem aquests aspectes diàriament amb els nostres alumnes i de forma interdisciplinària.
 • 8 M

  Els estudiants del cicle inicial a educació física han treballat expressió corporal amb el 8M y el símbol de la dona. S’ho han passat d’allò més bé, posant-se d’acord amb el grup dialogant!

  This slideshow requires JavaScript.

 • Treballem per racons

  Els nens de tercer de primària treballen per racons i mitjançant el petit grup, diferents aspectes de lèxic i gramàtica a llengua catalana. No hi ha millor forma d’aprendre amb els alumnes que utilitzant el joc i la diversió!
 • International Women’s Day

  2n. d’ESO. International Women’s Day.
  Investigación sobre las mujeres científicas a lo largo de la historia para la asignatura de Science.
  3 ESO. Día internacional de la mujer.
  Fotografías de eventos en los que la mujer participa activamente por vez primera. Trabajo para la asignatura de valores.
 • Coneixem el nostre barri!

  Coneixem el nostre barri!
  Els nens de tercer de primària van visitar la Seu del Districte de Nou Barris per treballar els continguts de medi social.
  Van gaudir molt de la història de l’edifici que actualment és l’ajuntament i la biblioteca i que abans era L’Hospital mental de la Santa Creu dirigit pel doctor Pi i Molist, fet que va sorprendre els alumnes, ja que aquest és el nom que rep el carrer on molts d’ells viuen o passegen.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Visita al laboratori

  El grup de sisè ha treballat i treballarà aquest trimestre: la cèl.lula, com s’organitzen els essers vius, les bactèries, els fongs, altres essers vius i també com se’ls pot observar.
  Al tenir accés a mostres i a un laboratori amb microscopis i , prenent totes les mesures de seguretat i higiene, vam poder gaudir d’un matí d’experimentació.
  Van poder observar fongs, leucòcits, hematies, etc. És molt interessant poder-ho veure, ja que durant tota la seva etapa formativa, serà recurrent parlar de les nostres defenses, dels glòbuls vermells, glòbuls blancs, etc. Ells i elles els han pogut veure! Són molt afortunats i en són conscients.
  Els alumnes de primer de batxillerat científic del centre Santapau-Pifma, van poder ajudar-nos a regular els microscopis i ensenyar-los les seves parts. Va ser molt enriquidor pels nostres alumnes i també per a ells.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Competències bàsiques 4rt ESO

  COMPETÈNCIES BÀSIQUES 4rt ESO
  Avui, l’alumnat de 4rt ESO ha començat les competències. Segur que ho fareu genial!!
  Molta sort, la mereixeu.

  This slideshow requires JavaScript.

 • Carnestoltes 2021

  Aquest any hem gaudint d’un carnestoltes diferent. Enguany, després de 50 anys, ens hem quedat sense Rua. Però no hem perdut la il·lusió i les ganes de disfrassar – nos!!!