93-408-76-25

Pares i mares, aquí teniu tota la informació sobre les darreres notificacions i circulars.

 • Projectes educatius que has de conèixer

  la innovacio a escola aloma i santapau-pifma

  L’Escola Aloma i Santapau-Pifma, referents en innovació escolar a través dels seus projectes educatius

  (més…)
 • Escola Aloma: entrevista a LaVanguardia

  La escuela Aloma, referente educativo en Nou Barris, celebra 50 años

    (més…)
 • Tallers a P4

  TALLERS A P.4 Aquí teniu dues de les activitats que més agraden a l’alumnat de P.4: ELS ESCACS I LA LECTURA. Convertint-se en figures del taulell interioritzen els moviments i reconeixen les peces. Necessiten organització, silenci i treball de memòria. En canvi, al RACÓ DE LALECTURA lliure poden gaudir de temps i espai com vulguin (no necessiten estar a la zona de la catifa i els coixins), triar i comentar llibres amb els companys, però sobretot temps per manipular les diferents lectures, lectures de tot tipus i diferents edats.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Jugant amb les matemàtiques

  JUGANT AMB LES MATEMÀTIQUES. Recordeu les fraccions, oi que sí? Doncs amb diferents jocs d’aula podem arribar a entendre com funcionen, què representen o per a què serveixen. Aquí podeu veure com s’ho passen els i les alumnes de 5è. I no semblen avorrits treballant les matemàtiques.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Fem oli

  L’OLI D’OLIVA. Sortida a Can Ribes. Els i les alumnes de tercer i quart de primària van anar a la masia de Can Ribas per veure el procès d’elaboració de l’oli d’oliva. D’aquesta manera, han pogut aprofundir en diferents aspectes del seu pojecte d’aula. Un gran dia ple d’experiències. I l’oli, boníssim!

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Taller de muffins

  TALLER DE MUFFINS. Tarda de dimecres on les mares i els alumnes han gaudit d’un taller dirigit de muffins, a càrrec d’Olga Berea Arias. Aquest s’ha omplert, ja que les places estaven limitades, de forma que haureu d’esperar al següent. En aquest taller hem pogut aprendre a com gaudir de les postres de forma saludable i s’han treballat les receptes per a cel.liacs i diabètics Gràcies a tots i totes per participar.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Formació de l’equip docent

  Seguim amb la formació contínua per tal de millorar la qualitat educativa de les nostres aules. Potenciar el treball cooperatiu a partir de l’autonomia i el procés natural de l’aprenentatge del nen-a, i que permet al mestre fer una observació precisa de l’alumne-a, són alguns dels aspectes més destacables dels nous projectes de l’Escola. Aquest any, les innovacions s’han produït a matemàtiques i llengua, atès que al nostre projecte educatiu recollim aquestes premisses: pensem que comunicar-se és el principal objectiu de l’àrea de Llengua i que les Matemàtiques han d’aprofitar les estratègies d’aprenentatge dels alumnes, basant-se en els jocs i l’assaig-error.
 • Caminada

  CAMINADA A LA MASIA VILA-JOANA. Matí esportiu i de convivència a secundària. L’alumnat de la ESO, amb els seus tutors i diferents professor@s de l’Escola, han realitzat una sortida a la Masia Vila-Joana, a l’entrada del Parc de Collserola. Recorregut iniciat pel Camí de Sant Llatzer fins al Passeig de les Aigües, continuant pel camí de Can Coll i arribant a la masia del segle XVI. La tornada va ser en transport públic. Han pogut gaudir de la natura i de moments d’esbarjo increïbles.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Temps de tardor

  TEMPS DE TARDOR. Tallers i sortides de cicle inicial i P.4. C. Inicial de primària va visitar el Parc de la Guineueta per tal d’observar, reconèixer i analitzar la vegetació a la tardor. Van aprofitar per observar els insectes. I també per recollir fulles per decorar l’aula i fer un mural amb els diferents tipus recollits. A més a més, van treballar els hàbits per aprendre a cuidar i respectar el medi. Finalment, van fer un dibuix al parc d’allò que més els va agradar. A educació infantil, els nens i nenes de P4 han fet la sortida a Can Miqueló, on han descobert les característiques de la tardor tot passejant pel bosc. També han buscat els diferents tipus d’arbres: de fulla perenne i de fulla caduca. Han pogut buscar bolets i la castanyera els ha respartit castanyes per a tot@s. Els monitors no han perdut ocasió en explicar com cuidar el medi i quines coses no han de fer quan passegin pel bosc.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • Llegim, recitem, exposem

  LLEGIM. RECITEM. EXPOSEM. “La lectura fa a l’home complert; la conversa, àgil, i l’escriure, precís.” Dir Francis Bacon. I amb aquesta premisa l’alumnat de l’Escola treballa la poesia, l’oratòria i la lectura. Saber expressar-se per tal que els altres entenguin el que vols dir; llegir en veu alta un text amb correcció; analitzar poemes; compartir temps de lectura amb els altres… són algunes de les activitats que l’alumnat de primària i d’ESO porten a terme per tal de potenciar les seves competències lingüístiques. A les fotos podeu veure als alumnes de 3r, 4t i 5è de primària i de 1r d’ESO, en diferents ambients i situacions.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.