És interessant, sempre que es pugui, intentar experimentar per extreure conclusions i portar a la pràctica la teoria. És per això que els alumnes de quart, al finalitzar el segon trimestre, han plantat llavors i han observat el seu desenvolupament.
Primer van sembrar per grups les llavors. Van enumerar cada recipient amb un número de l’1 al 4. El número 1 va rebre molta aigua i llum solar directa. El 2 va tenir molta aigua, però no va tenir llum solar directa. El 3 poca aigua i si va tenir llum solar i per acabar el 4, que va rebre poca llum i poca aigua.
La majoria de previsions van ser que les plantes que creixerien més serien les que rebien més aigua i llum solar, però no sempre va ser així. Va haver-hi plantes com la de l’arròs que no va créixer, d’altres que van començar a sortir en finalitzar l’experiment com el maduixot i va haver-n’hi que van créixer molt bé com el gira-sol, el cigró o les llenties.
Per concloure l’experimentació van cercar informació a internet de com optimitzar el conreu de les llavors corresponents. Van adonar-se que no només pot variar la quantitat d’aigua o la necessitat de rebre llum solar també hi havia un factor molt important que no s’havia contemplat: el temps. Van trobar que hi havia plantes que necessitaven moltes setmanes per poder començar a créixer.
Va ser molt interessant que poguessin contrastar la seva hipòtesi amb el creixement de les seves plantes i la teoria a internet de com conrear-les.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

0 Likes
1265 Views

Comments are closed.