Benvolguts pares-mares,

La present té per objecte posar en el vostre coneixement aspectes generals de l´organització del centre pel proper curs 14-15.

 

Calendari del centre:

Les classes començaran el 1 de setembre i finalitzaran el 28 de juliol a les 15h.

A part de les festes pròpies, el centre tancarà els dies que es detallen a continuació:

 • Nadal: 24 de desembre, 2, 5 i 7 de gener.
 • Setmana Santa: del 2 al 6 d’abril, inclosos.
 • Dies de lliure disposició: 12 de setembre, 3 de novembre 2014,16 de febrer 2015 i 22 de maig de 2015.

 

Horari:

Horari general: de 9 a 13h i de 15 a 17h. S´obrirà de 5 a 10 minuts abans de l´hora. Recordeu la necessitat de ser puntuals (qualsevol excepció ha de ser comunicada a Direcció per escrit), ja que en obrir i tancar la porta de  l’aula es trenca l´atenció dels nens-nenes. Tot l’alumnat que arribi fora de l’hora d’entrada serà recollit per la persona responsable de la secretaria.

La resta d’hores d’activitat (7 a 9h i de 17 a 19h) són hores de permanència, per tal de fer-ne ús s´ha de notificar a la secretaria del centre i es donarà el servei sempre i quan hi hagi demanda. Als períodes de Nadal, Setmana Santa i Estiu, només hi haurà servei fins a les 18h.

Aquells pares que desitgin fer adaptació horària la 1ª quinzena del mes ( fins el dia 13 de setembre) ho han de comunicar a secretaria. Modalitats del període d´adaptació:

 • Mitja jornada: fins a les 11h.
 • Jornada completa: fins a les 13h o bé fins a les 15h.

 

Reunions:

Per poder tenir una informació acurada dels continguts, hàbits i metodologia a seguir durant el curs escolar, és obligatòria la seva assistència a la reunió general, que es celebrarà a les 17´30h, els dies que detallem. Veieu que deixem passar uns dies d’inici de curs per tal que feu observació i pregunteu tot allò que us interessi. Recordem que no es permet l’assistència de nens-nenes a les mateixes, ja que dificulten l’atenció, encara que siguin nadons.

 •  16 de setembre: Llar 1 any.
 • 17 de setembre: Llar 2 anys.

 

Servei d´assistència pediàtrica:

 A partir del mes d’octubre i fins al juny es reprèn el servei d´assistència mèdica continuada, que consisteix en :

– una visita setmanal del pediatra del centre amb la qual es desenvolupa una tasca assistencial adreçada a alumnes (pot ser demanada tant pels pares com pel professorat), atenent les consultes que se li plantegin.

– supervisió de les dietes de menjador.

– supervisió de la farmaciola de l´escola.

– assessorament sobre temes generals i específics relacionats amb la salut del nostre alumnat.

Funcionament del servei

Els pares interessats a fer consultes haureu d´emplenar el full de sol.licitud de visita que trobareu penjat a la nostra pàgina web, a l’espai de Petit Aloma, i que seguidament es farà arribar al pediatra.

 

Psicomotricitat i pre-gimnàstica

 L´activitat la desenvoluparan tots els alumnes d’1 i 2 anys, i es portarà a terme des del 15 de setembre fins al juliol.

 • Bressol 1 any: dimarts i divendres al matí.
 • Bressol 2 anys: dilluns i dijous al matí.

No oblideu que per desenvolupar l´activitat és obligatori l´ús de l´equip esportiu de l´escola, inclosa la samarreta. I que les vambes han de ser, obligatòriament, de velcro. Tot degudament marcat amb el nom i cognom del nen-a.

  

 

Música

Per tal de viure d´una forma més dinàmica i creativa l´educació artística musical,a partir de llar 2 anys, un dia a la setmana es farà la classe amb el Pere Salicrú, mestre de música. Podeu consultar el seu blog i descarregar les seves cançons al següent enllaç:

 

Llibres

Tot l’alumnat del centre utilitza material de bressol de l’editorial Edebé.

Les llistes de llibres per curs (P1-P2) es troben publicats a la nostra pàgina web :

www.escola-aloma.com

El llibre es pot adquirir a l’escola o fora, però el material complementari és exclussius del centre.

Dia de venda: 8 de setembre. Recordeu que heu de revisar-lo a casa i que cal posar el nom a tot el material. S’haurà d’entregar a la mestra abans del 16 de setembre.

 

Normativa a recordar:

 

 • L´horari de l´alumne-a no pot ser modificat si no s´ha avisat prèviament a Direcció.
 • Quan no vingui a recollir el nen-a el responsable habitual, s´ha de notificar qui vindrà en el seu nom, ja que sinó no es deixarà sortir. A més, heu d´emplenar el justificant corresponent que tindreu a l´agenda. La persona autoritzada haurà d´identificar-se presentant el seu DNI.
 • No es pot utilitzar cap instal.lació del centre fora de l’horari escolar (vestíbul, patis, lavabos, etc).
 • Quan un infant arriba a l´escola amb una malaltia transmissible exposa els altres a perill de contagi, per tant no pot assistir a l´escola cap infant malalt, sempre que presenti aquestes simptomatologies: febre, processos diarrèics aguts o infecciosos, estomatitis, erupcions i altres alteracions de la pell (excepte amb informe pediàtric corresponent), conjuntivitis infeccioses sense tractament, vòmits i presència de polls. Podrà reincorporar-se a la vida escolar sempre que presenti l´informe mèdic d´alta o de tractament. Sempre que el centre comuniqui als pares o responsables que el nen-a es troba malament s´ha de passar a recollir, tant pel seu bé com pel de la resta d´alumnes.
 • No es donarà cap medicament als alumnes sense autorització de medicació corresponent, que es troba a l´agenda; haurà d’estar degudament emplenada i amb totes les dades. A l’alumnat de mitja jornada no li serà donada cap medicació, ja que els pares podeu posar horaris per fer-ho a casa.
 • Si voleu que, en cas de necessitat, s´utilitzi un antitèrmic haureu d´emplenar un justificant permanent que s’entregarà el dia de la reunió.
 • Els esmorzars dels nens de permanència (7-9h) es donaran fins les 8´30h, sempre i quan sigui esmorzar del centre (suplement de esmorzar), de forma que tots els alumnes que entrin a partir d´aquesta hora o no demanin esmorzar escolar han d´entrar esmorzats. No es donarà cap biberó o farinetes coincidint amb hores d’entrada, és fonamental que el ritme alimentari sigui l’adequat i que habituar-los a la necessitat d’un esmorzar abans de sortir de casa.
 • Al voltant de les 10h els nens-nenes de P.1 i P.2 fan un petit desdejuni, ha de ser lleuger i no es permetrà la combinació de menjars hipercalòrics o amb excés de greix (ex. pasta amb suc/batut). Hem de pensar en la necessitat de controlar la ingesta d’aliments saludables. A part que l´Escola està incorporada en diferents programes d’Alimentació. En cas d’observar aliments no adequats es retornaran a casa. En cas de posar fruita ha de ser tallada.
 • No es pot fer ús de recipients de vidre per portar el menjar de maternal, ni els esmorzars de la resta de cursos. Tot ha de ser de plàstic.
 • Horaris de secretaria i Direcció.

 

Captura de pantalla 2014-08-18 a la(s) 10.34.31

 

 • Durant el període de migdia, de 13 a 15h no s´atendran les trucades, ja que és l´hora de descans dels alumnes.
 • Portar joguines de casa queda absolutament prohibit. Si les portéssiu us les hauríeu d’emportar, no es poden deixar ni a les motxilles.
 • Estris personals dels nens: tovalloletes humides: 1 paquet gran els de mitja jornada i 2 paquets grans els de jornada completa (S´han de portar els 2 primers dies del mes), crema de canvi (si es fes servir), bolquers, pitets de l´escola (pels alumnes de menjador), biberó d´aigua(només P0). L’escola té gots a disposició dels nens-nenes, però és obligatori portar una ampolla d’aigua amb tap per a nens (si no saben beure amb got o ampolla heu de portar vosaltres el que utilitzi)

Tot aquest material cal portar-lo a l´escola el dia 29 d´agost, de 10 a 12h i de 15-16h, de forma que a l´hora començar ens podem dedicar plenament als vostres fills i ho tinguem tot a punt. El primer dia de classe no acceptarem material, ja que les mestres es dediquen exclussivament a l´atenció dels vostres fills-filles, en conseqüència si no podeu portar-lo personalment, encarregueu a algú que faci aquesta gestió.

La resta de materials: colònia, kleenex, suero. . . les posa el centre.

 • Material obligatori: Tots els alumnes de les aules d’1 i 2 anys han de portar el xandall (tant d´estiu com d´hivern) i la bata (es posarà a partir 30 setembre), així com la motxilla i la bossa de recanvi. Tot material del centre exclusivament. Aquells que es quedin a menjador també hauran d´adquirir màrfega per dormir i els pitets de l´escola (altres no!).

Tot ha d´anar marcat en zona visible: la motxilla a la solapa, la bata a l´alçada del pit-dreta, els pitets a la part externa i a sota , i la bossa de canvi a sota del nom del centre.

 • La bata ha de venir posada de casa i, per tant, no es pot posar dintre de les instal.lacions de l’Escola. S’entregarà diàriament per ser rentada. No s’acceptarà cap bata bruta o descosida.
 • Totes les jaquetes i abrics han de portar una cinta (de 10-12cm) amb el nom per tal de poder penjar-les i identificar-les.
 • Vestimenta dels nens: no es poden portar “petos”, tirants o cinturons, ja que tota la roba ha de facilitar el canvi de l’alumnat. Per tal de facilitar el gateig i primeres passes, les nenes que no caminin, no podran portar vestits ni faldilles, ja que els provoca caigudes i cops en trepitjar-se´ls.
 • Els cotxets es poden deixar a la zona destinada a tal fi; heu de tenir present que l´escola no es responsabilitza d´ells ni del que continguin.

Només es podran portar els cotxets de P.0 i P.1; els alumnes de P.2 que portin el cotxet se l´hauran d´endur (si hagués cap necessitat de deixar-lo s´ha de parlar amb Direcció). Tots els cotxets s´han d´identificar amb una etiqueta amb el nom del nen-a en lloc visible. S’hauran de deixar completament tancats encara que portin adaptadors o altres estris. Si queden oberts es prohibirà l´ús d´aquest servei als pares corresponents, ja que ocupen el doble d’espai i perjudiquen a la resta de famílies.

 

Vestuari del centre

Tot el material es podrà adquirir el dia:

29 d’agost, de 9’30-12’30h.

 

Sortides escolars

Les sortides escolars previstes per P.2 són:

Una representació a l’ Auditori, titelles al teatre i una visita a la granja.

Tenen caràcter obligatori ja que formen part del projecte de formació de l’escola, però l’alumnat que per motius diferents no participi en les mateixes no podrà assistir a classe, ja que tot el grup es trobarà realitzant l’activitat.

 

Anglès 

D’acord amb el Projecte Educatiu de l’Escola, treballem l’ aprenentatge de l’anglès d’una manera lúdica: cançons, ordres senzilles, paraules dels continguts treballats, etc. D’aquesta forma la llengua anglesa s’esdevé en llengua habitual d’ús a l’aula.

 

Comunicacions amb les famílies

Totes les comunicacions d’ordre general s’enviaran per correu electrònic.

Per a qualsevol consulta que es vulguin fer, serem al centre el dia 29 d’agost en horari de 10-12h.

 

Els desitgem que passin un bon estiu.

Rebin una cordial salutació:

 

L’EQUIP DIRECTIU.

0 Likes
690 Views

Comments are closed.