Calendari escolar

Inici de curs:  3 de setembre de 2018

Finalització curs: 26 de juliol de 2019, a les 15 h.

 

DIES FESTIUS I PERÍODES VACACIONALS.

DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ

 • divendres 2 de novembre de 2018.
 • divendres 7 de desembre de 2018.
 • dilluns 4 de març de 2019.

 

PERÍODES VACACIONALS:

Nadal:els alumnes assistiran a classe els dies 27 i 28 de desembre de 2018 i els dies 2, 3 i 4 de gener de 2019 . La resta de dies, seran festius.

Setmana Santa: Del 18  al 22 d’abril, ambdós inclosos.

Horari escolar

 • Acollida matinal de 07 a 09 h.
 • Horari general: de 9 a 13 h i de 15 a 17 h.
 • Permanència de tarda: de 17 a 19 h. El grup mínim d’alumnes per a dur a terme aquest servei, serà de 4 nenes/nens.

 

 • La resta d’hores d’activitat (7 a 9h i de 17 a 19’30h) són hores de permanència, per tal de fer-ne ús s´ha de notificar a la secretaria del centre emplenant el justificant adjunt, en cas de ser fixes; els menjars esporàdics s’han de notificar abans de les 10h. Es donarà el servei sempre i quan hi hagi demanda. Als períodes de Nadal, Setmana Santa i Estiu, només hi haurà servei fins l’hora estipulada de finalització de classes dels dies assenyalats al calendari (fins les 17 h.).

No es podrà romandre a la classe en el moment d’entregar als nens parlant amb les educadores ja que han d’estar pendents dels nens i començar l’activitat diària de manera puntual per tal que els nens s’acostumin a unes rutines.

Qualsevol encàrrec, ho hauran de notificar a secretaria, on seran atesos com es mereixen.

Per accedir a la llar i  a la secretaria, ho hauran de fer per l’edifici de la llar.

Us recordem que a partir de l’hora de sortida (13h i 17h) no es pot quedar ningú al pati de l’escola, per qüestions de responsabilitat civil i organització.

Vestuari del centre

El seu ús és obligatori. Els nens i nenes de P1vindran vestits diàriamentamb el xandall de  la llar d’infants per a més comoditat per als nens/-es, per a les famílies i per a les educadores i també portaran la bata, que ha d’estar posada des de casa. A més cal portar diàriament: la motxilla, l’agenda i els pitets de la llar si es queden a dinar o són de P.0. La màrfega (només alumnes de menjador) es deixa els dilluns i es retorna els divendres.

Per als nens i nenes de P2, l´ús del xandall diari no serà obligatoriper a aquest curs, només serà obligatori els dies de psicomotricitat i excursions, però si per comoditat volen, també el poden fer servir com a  vestimenta diària. També hauran de portar la bata posada de casa.

És necessari que tota la roba del centre i les sabates, així com les peces que es treuen (jaquetes, abrics…) vagi marcada amb el nom i cognom, no només les inicials.

Tot el material (llibre i vestuari) es podrà adquirir  el dia 30  d’agost en horari de 10 a 13 i  16 a 17’30 h en l’edifici de l’ESO (Cal emplenar la fitxa de petició, que trobareu a la página web i portar-la el dia de la compra.)

 El material s’haurà de portar a la tutora el dia 31 de 10 a 13 i de 15 a 16h(bossa de canvi, bolquers,crema…)

Tornarà a haver venda de vestuari al mes de desembre i a la primavera.

Reunió general

El proper curs escolar 2018-2019 es durà a terme la celebració del 50è. Aniversari de les Escoles. Al llarg del curs, s’organitzaran diferents conferències i actes, ubicades a la Sala d’actes del centre.

Reunions de pares:

 

PRIMER TRIMESTRE

 • P1 i P2 : Dijous 20 de setembre, a les 17’30 h.

 SEGON TRIMESTRE

 • P1 i P2 : Dimecres 13 de març, a les 17’30 h.

Servei d’assistència pediàtrica

A partir del mes d’octubre, es reprèn el servei d´assistència mèdica continuada, que consisteix en :

 • una visita setmanal del/de la pediatra del centre amb la qual es desenvolupa una tasca assistencial adreçada a alumnes, sol.licitada pels pares, atenent les consultes que se li plantegin.
 • supervisió de la farmaciola de l´escola.
 • assessorament sobre temes generals i específics relacionats amb la salut del nostre alumnat.

Funcionament del servei

Els pares interessats a fer consultes haureu d´emplenar el full de sol.licitud de visita que trobareu penjat a l’àre de “Documents” de la web, i que seguidament es farà arribar al pediatra.

Servei d’orientació:

Anirà a càrrec de les orientadores, Alba Ibáñez i Sandra Gallego, que duran a terme l’observació del nens, si cal, per les indicacions facilitades per les educadores, personal de direcció i les famílies.

Psicomotricitat

L´activitat la desenvoluparan tots els alumnes d’1 i 2 anys, i es portarà a terme des del 18 de setembre fins al juliol. Dies de psico:

 

 • Bressol 1 any: dilluns i dimecres.
 • Bressol 2 anys: dimarts i dijous.

 

No oblideu que per  desenvolupar l´activitat és obligatori l´ús de l´equip esportiu de l´escola, inclosa la samarreta. I que les vambes han de ser, obligatòriament, de velcro.

Anglès

      D’acord amb el Projecte Educatiu de l’Escola, treballem l’ aprenentatge de l’anglès d’una manera lúdica: cançons, ordres senzilles, paraules dels continguts treballats, etc. D’aquesta forma la llengua anglesa s’esdevé en llengua habitual d’ús a l’aula, tot amb un material propi del centre: English with Alomieque us presentarem a la reunió inicial de curs. Tots els continguts es treballaran en les tres llengües vehiculars, català, castellà i anglès

Música

Per tal de viure d´una forma més dinàmica i creativa l´educació artística musical, tots els dimarts en Pere Salicrú, mestre de música, farà petits concerts i actuacions en viu des de P.0.  Podeu consultar la seva web i descarregar les seves cançons al següent enllaç:

www.perasalicru.com

www.piquemdemans.com

Menjador

 • El servei de menjador s’iniciarà el dia 3 de setembre. Els alumnes que utilitzin el servei de menjador, de manera fixa, de setembre a juliol, ambdós inclosos, abonaran   145 euros mensuals. L’esmentada quantitat està calculada en relació al nombre de dies lectius i dividida entre els mesos escolars. Els alumnes que facin ús d’aquest servei,  ho hauran de comunicar abans del dia 31 d’agost , emplenant la fitxa de menjador (document a la web)
 • Els alumnes de P1, menjaran triturat fins el tercer trimestre, tenint en compte excepcions decidides a direcció.
 • Els alumnes que desitgin quedar-se a dinar de forma puntual, ho hauran de comunicar a secretaria abans de les 10 h. Passat aquest horari, no es podran quedar, excepte urgències. El preu per menú serà de 8’50 i s’haurà d’abonar el mateix dia a secretaria.
 • En aquest cas, cal avisar si l’alumne té algun tipus d’al·lèrgia o intolerància.
 • En cas de baixa del menjador, s’haurà d’avisar com a mínim 15 dies abans de la facturació (primer dia de cada mes).
 • Com cada any, sempre que ho comuniqueu, es descomptaran 3 € per dia que l’alumne no faci ús del servei, sempre que sigui per malaltia.

Llibre d’aula

Dates de recollida:

30 d’agost: Horari de recollida: 9-11h i 15-17h. Per a qualsevol anomalia relacionada amb el tema dels llibres hauran de venir  el 7 desetembrea la secretaria de 16-18h. Més tard d’aquesta data no s’acceptaran reclamacions.

Aspectes importants a recordar

 • L´horari de l´alumne-a no pot ser modificat si no s´ha avisat prèviament.
 • Recordin que no es lliurarà cap nen a cap persona sense l’autorització escrita. Si les persones habituals no poden venir a buscar-los, cal indicar a l’agenda, amb nom, cognom i DNI, qui vindrà.
 • Quan un infant arriba a l´escola amb una malaltia transmissible exposa els altres a perill de contagi, per tant no pot assistir a l´escola cap infant malalt, sempre que presenti aquestes simptomatologies: febre, processos diarrèics aguts o infecciosos, estomatitis, erupcions i altres alteracions de la pell, conjuntivitis infeccioses sense tractament, vòmits i presència de polls. Podrà reincorporar-se a la vida escolar quan el pediatra ho indiqui. Sempre que el centre comuniqui als pares o responsables que el nen-a es troba malament s´ha de passar a recollir en un màxim d’una hora, tant pel seu bé com pel de la resta d´alumnes.
 • No es donarà cap medicament als alumnes sense autorització de medicació corresponent, que es troba a l´agenda; haurà d’estar degudament emplenada i amb totes les dades. A l’alumnat de mitja jornada no li serà donada cap medicació, ja que els pares podeu posar horaris per fer-ho a casa.
 • Si voleu que, en cas de necessitat, s´utilitzi un antitèrmichaureu d´emplenar un justificantpermanent, que teniu al final d’aquesta circular i entregar-li a la mestra el dia de l’entrevista.
 • Els esmorzars dels nens de permanència (7-9h) es donaran fins les 8´30h, sempre i quan sigui esmorzar del centre (suplement d’esmorzar), de forma que tots els alumnes que entrin a partir d´aquesta hora o no demanin esmorzar escolar han d´entrar esmorzats.
 • No es donarà cap biberó o farinetes coincidint amb hores d’entrada, és fonamental que el ritme alimentari sigui l’adequat i habituar-los a la necessitat d’esmorzar abans de sortir de casa.
 • Al voltant de les 10h els nens-nenes de P.1 i P.2 fan un petit desdejuni, ha de ser lleuger i no es permetrà la combinació de menjars hipercalòrics o amb excés de greix (ex. pasta amb suc/batut). Hem de pensar en la necessitat de controlar la ingesta d’aliments saludables. A part que l´Escola està incorporada en diferents programes d’Alimentació. En cas d’observar aliments no adequats es retornaran a casa (entre d’altres talls de fuet, etc). En cas de posar fruita ha de ser tallada.
 • No es pot fer ús de recipients de vidre.Tot ha de ser de plàstic.
 • Durant el període de migdia, de 13-15h no s´atendran les trucades ni s’obrirà la porta, ja que és l´hora de descans dels alumnes.
 • Portar joguines de casa queda absolutament prohibit. Si les portéssiu us les hauríeu d’emportar.
 • Estris personals dels nens: bolquers,(S´han de portar els 2 primers dies del mes), crema de canvi(si es fes servir),  pitets de l´escola(pels alumnes de menjador),biberó d´aigua (només P0). Recordeu que l’escola proporciona l’aigua i les tovalloletes.

Tot aquest material cal portar-lo a l’escola el dia 31 d’agost, de 10 a 13h i de 15-16h. D’aquesta forma els primers dies ens podrem dedicar plenament als vostres fills-es i ho tindrem tot a punt. El primer dia de classe no acceptarem material i en conseqüència, si no podeu fer aquesta gestió, haureu d’entregar tot en la secretaria, o bé encarregar a algú que porti el material a l’escola.

La resta de materials: colònia, kleenex, suero. . . les posa el centre.

 • S’entregarà diàriament la bata per ser rentada. No s’acceptarà cap bata bruta o descosida. Podeu tenir bata de màniga curta per l’època de calor, descosint o tallant l’original.
 • Totes les jaquetes i abricshan de portar una cinta(de 10-12cm) amb el nom per tal de poder penjar-les i identificar-les.
 • Vestimenta dels nens: no es poden portar “petos”, tirants o cinturons, ja que tota la roba ha de facilitar el canvi de l’alumnat. Per tal de facilitar el gateig i primeres passes, les nenes que no caminin, no podran portar vestits ni faldilles, ja que els provoca caigudes i cops en trepitjar-se´ls.
 • Els cotxets es poden deixar a la zona destinada a tal fi; heu de tenir present que  l´escola no es responsabilitza d´ells ni del que continguin.

Només es podran portar els cotxets de P.0 i P.1; els alumnes de P.2 que portin el cotxet se l´hauran d´endur (si hagués cap necessitat de deixar-lo s’ha de parlar amb Direcció). Tots els cotxets s’han d’identificar amb una etiqueta amb el nom del nen-a en lloc visible. S’hauran de deixar completament tancats  encara que portin adaptadors o altres estris. Si queden oberts es prohibirà l´ús d´aquest servei als pares corresponents, ja que ocupen el doble d’espai i perjudiquen a la resta de famílies.

 

 • Les famílies dels infants de P0 no podran accedir a l’aula amb el cotxet, per no dificultar l’entrada de la resta d’alumnes.

Normativa de medicació

No es donarà cap medicament als alumnes de jornada partida. Per poder donar medicació als nens de menjador , caldrà emplenar un justificant en què s´indiqui : el nom del medicament, la data d´inici i finalització del tractament, especificant la quantitat exacta a donar.També s’ha d’indicar el nom del pare o tutor amb el seu D.N.I. i signatura. Document que trobareu a secretaria. Per poder donar antitèrmic s´haurà d’omplir el qüestionari d’interès general.

 • Qüestionari d’interès general: Haurà de presentar-se el primer dia de classe a la mestra, degudament emplenat. El trobaran penjat a la web a l’espai de “Documents” o aquí.
 • Ús d’imatge: volem recordar que per tal d’accedir al material gràfic dels vostres fills-filles hem de poder tenir signada l’autorització d´ús d’imatge. Cal emplenar el full adjunt de tot aquell alumnat que no s’hagi entregat. El trobaran a la secció “Documents” del menú superior o aquí.
 • Logopèdia: el centre farà el control i dictamen de les necessitats de l´alumne, prèvia petició del professorat i s’entregarà als pares/mares l’informe dels resultats; a partir d´aquest moment els que estiguin interessats en què els seus fills continuin  amb tractament poden gaudir del servei de reeducació logopèdica al propi centre, amb una quota reduïda que variarà en funció de les sessions setmanals que es portin a terme, a determinar amb l’especialista si serà dintre o fora de l’horari escolar.

Responsable: Laia Huguet.

 

 • Servei d’orientació: atenció individualitzada, reunions amb pares, etc.

Persones Responsables : Alba Ibañez i Sandra Gallego.